Man sitter inte så mycket vid datorn nu men det har ni väl förstått..tog mig äntligen tid att lägga in lite nya bilder, det är mycket julkort nu..ska faktiskt bli skönt att göra annat snart!!
Har en liten hemlis som jag ser fram emot jättemycket, väntar ett tag till innan jag avslöjar..
Idag har jag jobbat och ikväll har Elisia och jag bakat saffransskorpor, de är så himla goda, särskilt till glögg, här kommer receptet om någon vill testa:
Saffransskorpor
2 pkt saffran
2 ägg
100 g smör el, margarin
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk socker
1,5 dl sötmandel
Värm ugnen till 200 grader. Hacka sötmandeln grovt.
Smält smöret och ta av kastrullen från värmen. Rör ner saffran i det varma smöret. Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och mandeln. Arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen i tre långa längder, lägg dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Ta sen ut ur ugnen och dela i sneda bitar. Sänk tempen på ugnen till 175. Rosta skorporna mitt i ugnen tills de får en gyllene färg, ca 10-15 min. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat, då blir de extra knapriga och goda!!
Lycka till!!
Har en liten hemlis som jag ser fram emot jättemycket, väntar ett tag till innan jag avslöjar..
Idag har jag jobbat och ikväll har Elisia och jag bakat saffransskorpor, de är så himla goda, särskilt till glögg, här kommer receptet om någon vill testa:
Saffransskorpor
2 pkt saffran
2 ägg
100 g smör el, margarin
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk socker
1,5 dl sötmandel
Värm ugnen till 200 grader. Hacka sötmandeln grovt.
Smält smöret och ta av kastrullen från värmen. Rör ner saffran i det varma smöret. Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och mandeln. Arbeta ihop till en deg. Rulla ut degen i tre långa längder, lägg dem på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Ta sen ut ur ugnen och dela i sneda bitar. Sänk tempen på ugnen till 175. Rosta skorporna mitt i ugnen tills de får en gyllene färg, ca 10-15 min. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat, då blir de extra knapriga och goda!!
Lycka till!!
Kommentarer